skip to Main Content
Първа детска консултативна клиника (1ДКК) лого

Час за преглед при специалист от 1ДКК можете да запазите по един от следните начини:

  1. По телефона на един от следните номера: 02 401 78 780887 550 322   
  2. През профила си в УебСъветник. За целта е необходимо да имате регистрация и Вашият профил да е активиран. Подробна инструкция ще откриете тук https://consento.bg/chas-za-pregled-online/
  3. На място в Поликлиника България на регистратура.

За пациенти, дошли на място без предварително запазен час, както и досега, ще се наложи изчакване на място за неопределен период. Дежурните регистратори биха могли да ви ориентират колко бихте чакали, но не и да се ангажират с конкретен час за преглед.

За момента не записваме часове за прегледи в рамките на нощната смяна – от 20,30 ч. до 8,30 ч. В тези часови интервали пациентите се преглеждат с изчакване по реда на пристигане.

Благодарим ви за проявеното търпение, за случаите, когато с предварително запазен час, се налага да изчакате допълнително. Всеки пациент представлява индивидуален случай и ако конкретно състояние налага лекарят да отдели допълнително време на пациента, ние твърдо вярваме, че това трябва да се случи, независимо от създадения работен график.

Във връзка с получено официално писмо от РЗИ – гр. София на 1.11.2016 г., се въвежда следната организация по повод издаването на медицински документи, извиняващи отсъствие от медицинско заведение:
 
1. Отсъствие по медицински причини се удостоверява само от лекар въз основата на официални медицински документи от съответното лечебно звено.
2. Медицински документи, свързани със здравето, се издават само след медицински преглед и в този смисъл издаването на документ, извиняващ отсъствие от учебно заведение, не може да бъде направено от немедицински лица.
3. В документа за извиняване на отсъствия (медицинска бележка) задължително се вписва номерът на амбулаторния лист от извършения преглед. В тази връзка и отчитайки, че медицински документи, свързани със здравето, се издават само след медицински преглед, дните, посочени в медицинската бележка, не може да предхождат датата на прегледа, посочена в амбулаторния лист.
4. Описаните по-горе стъпки се отнася както за извиняване на отсъствия от училище, така и от детска градина/ детска ясла.

 Екипът на 1ДКК извършва нощни смени, които покриват интервала от 20:30 ч. до 8:30 ч. сутринта. 

Ако имате колебание относно времето, което може да се наложи да изчакате, ви препоръчваме да се обадите на телефоните на клиниката 02/ 401 78 78, 0887 550 322. Нашите регистратори ще ви ориентират дали в момента има много чакащи, за да прецените кога е най-удачно за вас да посетите клиниката.

Клиничната лаборатория, която обслужва 1 ДКК, работи денонощно. Част от изследванията обаче, не могат да бъдат извършени в рамките на нощната смяна. За всеки по-специфичен случай, можете да направите консултация с дежурен регистратор.
 
За посещение в лабораторията, както от наши пациенти, така и от външни, не е необходимо предварително запазване на час.
Back To Top