skip to Main Content

Д-р Деница Желева

Специалист Дерматология и венерология

Д-р Деница Желева завършва медицина в МУ – Варна. През 2014 г защитава дипломна работа на тема: „Рискови фактори на работната среда, трудовият процес и работни места в сектор по дерматология и венерология“ и придобива магистърска степен по „Здравен мениджмънт“
От 2017 г е с призната специалност по „Дерматология и венерология”. От м. 06.2017 зачислява докторантура на тема: “Странични кожни реакции при приложението на антитуморна таргетна терапия” към Аджъбадем Ситиклиник Токуда Болница – София. 
Д-р Желева има практически курсове за приложение на временни попълващи средства на основата на хиалуронова киселина с естетична цел. Била е организатор и координатор към „АНТИСПИН” кампаниите на територията на гр. Варна, както и член на Консултативен съвет по ХИВ/СПИН и СПИ към Община Варна за периода 2009-2013 г. 
Д-р Желева е част от екипа на 1ДКК от 2018 г. 
Професионалните интереси на д-р Деница Желева са в областта на кожни заболявания: лекарствено индуцираните кожни заболявания, заболявания на съединителната тъкан, наследствени и генетични дерматози; терапия при пациенти с псориазис, булозни дерматози и болести на космите и ноктите (приложение на биологична  терапия, фототерапия, лазерни процедури при онихомикоза). Придобити сертификати за практически курсове по криотерапия, алергологични прик тестове, дерматоскопия, дерматохистопатология, новости в терапията на кожните болести. Детска дерматология – диагностика и лечение на кожни проблеми при новородени и деца: атопичен дерматит, витилиго, ихтиози, генодерматози. Полово-предавани инфекции – диагностика и лечение на полово-предавани инфекции, разработване на програми за профилактика на полово-предавани инфекции. Естетична дерматология – коригиране на белези на стареене чрез инжектиране на ботулинов токсин, временни попълващи средства , мезотерапия, прилагане на лазери за естетични цели. Лазерни и апаратни процедури: Опит в извършването на процедури с лазерни системи (Alexandrite, Diode, Nd- Yag lasers) на фирмите Alma lasers, Lumenis Light sheer, Candela, Fotona и др.
Д-р Желева преглежда и по НЗОК с код 04 (Дерматология)

 За запазване на час при д-р Желева на тел:

0887 550 322 или 02 401 78 78

д-р Деница Желева
Back To Top