skip to Main Content
[vc_row][vc_column][vc_column_text]Уважаеми пациенти,

От деня на своето създаване, за нашата групова практика основен фокус и приоритет са профилактиката и превантивна грижа.

Факт е обаче, че много от нас като родители сме стриктни и отговорни за здравната профилактика на децата си, но често пренебрегваме грижата за самите нас като пациенти.

Напомняме ви, че за лицата над 18 години задължителният профилактичен преглед следва да се провежда веднъж в годината. От наша страна бихме желали да подчертаем ползата за вас като пациенти, а не единствено да посочваме, че прегледът е задължителен.

Следвайки световните медицински стандарти, в МКЦ „Моят лекар“ прилагаме практически всички скринингови програми, както такива, задължителни по НЗОК, така и такива, които са доказали своята полза, но не се финансират от НЗОК – скрининг и профилактика на хепатит Б, скрининг за хронични бъбречни заболявания, оценка на риска от остеопороза и др.

Обичайно в годишния профилактичен преглед при нас се включват подробна анамнеза, подробен статус, оценка на зрителна острота, ЕКГ, ехография на корем и щитовидна жлеза, респективно, ако има нужда, лабораторни изследвания.

Профилактичният преглед при нас може да отнеме до 1 час. Уместно е да носите медицинска документация (стари лабораторни изследвания, амбулаторни листа, епикризи и др.), която до този момент не сте ни представяли. Лекарят ще се запознае с документите, а като част от административното ви обслужване те могат да бъдат добавени към вашето дигитално здравно досие.

Използваме случая и да напомним, че през календарната 2018 г. на задължителни профилактични ваксинации срещу Тетанус и Дифтерия (ТД) подлежат родените през 1993 г., 1983 г., 1973 г., 1963 г., 1953 г. и т.н.

Можете да си запишете час по телефона с наш регистратор (0887 550 322) или съвсем сами през платформата Уеб Съветник (https://webadvisor.bg).

Останете здрави!

 

С уважение,

Екипът на МКЦ “Моят лекар”[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Back To Top