skip to Main Content

Уважаеми родители,

С наближаването на новата учебна година за голяма част от родителите е необходимо да получат документи, свързани със здравословното състояние на децата им – здравно-профилактична карта, контактна бележка, в някои случаи и лабораторни изследвания и други.
При децата, пациенти на нашата Групова практика, това става по линия на контакта с дружеството. Децата, които нямат личен лекар в Поликлиника България, следва да се обърнат към техния и/или могат да ни посетят на платен прием.
За допълнително удобство на родителите, чиито деца имат личен лекар в Груповата практика, ние предлагаме следните варианти, касаещи различните документи:
  • получаване на документи без записване на час за посещение на място с детето (приложимо е само при преминат задължителен профилактичен преглед в необходимия за съответната възраст период)
  • записване на час за задължителен профилактичен преглед спрямо графика (задължително при липса на проведен преглед в необходимия за съответната възраст период и за получаване на документи за извършване на лабораторни изследвания по НЗОК)
Относно лабораторните изследвания, моля да имате предвид следните особености:
  • вашият личен лекар може да издаде направления само за изследванията, които се покриват от НЗОК т.е. не винаги всички очаквани от родителя дейности са по каса и някои се заплащат.
  • за издаване на всеки вид медицинско направление, е необходимо да се извърши преглед на пациента.
Обръщаме внимание, че при платени изследвания, позицията „Пакет детска градина“ с предвидената отстъпка може да се таксува само ако всички необходими проби бъдат налични едновременно. В противен случай се прилага таксуване по отделно за всяка изследване.
За съдействие на платен прием т.е. за деца без личен лекар в Поликлиника България, екипът на 1 ДКК може да съдейства, но при посещение е необходимо да ни предоставите информация за поставени ваксини и самата бланка здравно-профилактична карта.
За детайли по описания процес моля свържете се с нашия кол център – 02/401 78 78 и 0887 550 322.
Back To Top