skip to Main Content

Как да проверите резултата от своя PCR COVID-19 тест в приложението за пациенти Consento
Ако сте направили своя PCR COVID-19 тест в Поликлиника България има много бърз и лесен начин да проверите своите резултати. За целта следвайте описаните по-долу стъпки.

Стъпка 1— Сваляне на приложението, регистрация и активация на профила.

Последвайте единия от двата линка, приложени долу или потърсете в Google Play или Apple Store приложението Consento за пациенти.

При първо влизане в приложението трябва да създадете нов профил или ако знаете, че вече имате активен профил, да се логнете с е-мейла и паролата, с които сте влизали досега на app.consento.bg
За създаване на нов профил е достатъчно да попълите следните данни: име, фамилия, е-мейл, телефонен номер и парола, както и да се съгласите с условията на ползване и защита на лични данни. На посочения от Вас е-мейл ще получите активационен линк, през който трябва да потвърдите вашата регистрация.

 

ВАЖНО!
Ако Вие или член на Вашето семейство е посещавал преди Поликлиника България има вероятност да имате служебен профил в Консенто.
В този случай при опит за регистрация може да видите едно от следните съобщения
1. „Намерихме различен е-мейл към твоя акаунт. Моля избери кой email да бъде използван за твоята регистрация.“ В този случай трябва да посочите един от предложените Ви е-мейли.
2. „ГРЕШКА. Е-мейла или телефона са вече регистрирани“. В този случай може да кликнете на линка „Забравена парола“ и ще получите инструкция за смяна на паролата на е-мейла си или се свържете с нашия отдел по поддръжка на тел. +359 885710024 или +359 889 410 896.

Стъпка 2—проверка на проведения PCR COVID-19 тест.


След като успешно влезете в мобилното приложение е необходимо да влезете в секцията „Здравно досие“. Оттам избирате дали проверявате резултат от изследване за Вас (пациент навършил 18 години) или за Ваше дете (пациент под 18 години). От категория избирате „Изследвания“и се визуализират всичките ви лабораторни и образни изследвания, правени в Поликлиника България.
Именно тук ще се покаже и резултатът от Вашия PCR COVID-19 тест, когато стане готов.
При клик върху бутона PDF съответният файл ще се свали на Вашия мобилен телефон, където можете да го отворите с приложение за разглеждане на PDF файлове.

Back To Top